Nieuwe deelnemers

Deelnemers sociaal groen project ‘Mobiele Tuinen, Halte Westplein’ gezocht

Mobiele tuinen ‘Halte Westplein’ is een groenproject op het Westplein. Vrijwilligers vinden het leuk om in verplaatsbare plantenbakken groente en bloemen te verbouwen en geven daarmee het kale Westplein kleur. Eind 2013 is gestart met het planten van tulpenbollen en in de lente van 2014 zijn 15 verplaatsbare bakken geplaatst. De middenberm van het verkeersplein heeft sinds het seizoen 2014 al een veel groenere uitstraling. Om veilig te kunnen tuinieren is een afrastering van wilgentenen geplaatst. Dit hekje geeft ook beschut gevoel en groen aanzien. Het paviljoen pOp op het Westplein wordt als uitvalsbasis voor het tuinieren gebruikt. Daar overleggen we over de tuinplannen, staan het gereedschap, halen we water of een kop thee of koffie. De mobiele tuintjes hebben dus in 2014 een eerste seizoen gehad. Er is veel lekkers van gegeten en moois van geworden. Aan alles komt een eind, het project is tijdelijk. Mogelijk wordt 2017 het laatste jaar.

2014-05-17 11.23.33

In de lente wordt met de vrijwilligersactie NLdoet de tuin seizoenklaar gemaakt en worden reparaties uitgevoerd. Help je deze eerste lentedag mee met het verder afmaken van de afrastering van wilgentenen?

Voor het komende seizoen is er ook weer plek voor nieuwe tuinders en vrijwilligers. Vind je het leuk om wat plantjes te verbouwen in een verplaatsbare plantenbak van 1 m2 en het belangrijk dat het lelijke verkeersplein wel wat kleur kan gebruiken? Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier en doe mee! Kom gerust even langs in het paviljoen op het Westplein als je vragen hebt.

haltewestplein@gmail.com

www.haltewestplein.nl

www.facebook.com/haltewestplein

@HalteWestplein

cropped-banner-halte-westplein-rgb1.jpg